Garderobsstädning

Fyra gånger om året brukar jag ha en riktig, riktig storstädning i mitt rum. Visst, jag dammsuger varje vecka (och numera dammtorkar jag också eftersom min Billy blir dammig som ett as efter två dagar). Men jag verkligen älskar de där gångerna då man städar på riktigt. Då man river ur garderoben och rensar, då man torkar fönstren, dammar av gardinerna, skjuter ut alla möbler från väggen och dammsuger runt listerna, då man kastar onödiga papper, torkar av alla möjliga ytor; allt från hyllor till toppen på tavelramar, då du svabbar och plockar bort onödiga saker (och sätter dem i källaren bland alla andra onödiga saker).

Jag har börjat städa nu. Egentligen är det ingen vits att grovstäda eftersom Bella löper; hon kommer förvandla mitt rum till ett blodbad igen efter en dag eller så. Men jag kände ett plötsligt sug att städa, mest för att jag hade ett stort problem som behövde åtgärdas. Ett problem som jag antar att många tjejer har:
Garderoben. Mina två garderober (varav en har hyllor och en är till för att hänga upp saker) är på tok för småa. Där trängs mina tröjor, klänningar, koftor, skjortor, byxor, leggins, skor (tränings och vanliga), träningskläder, neccesärer, väskor, sjalar, kjolar och bälten. Inte kul! Så nu tog jag tag i problemet på riktigt. Vinterkläderna åker ner till källaren. ALLA koftor, tunikor, skjortor, klänningar och andra legginskläder samt några vanliga tröjor som inte kan vikas hängdes upp på galgor. Hälften av mina träningskläder kastades ut. Mina bagerisandaler åkte ner till källaren. Mina långärmade tröjor fick samma hylla som mina tshirtar. Hälften av alla mina bhar åkte i soporna då de inte längre passar, skorna fick sin plats på de långärmade tröjornas gamla hylla, träningsväskan fick sin plats på skornas gamla och tröjorna har kategoriserats i högar basplass, bandtröjor, svartvitt, svart och övrigt. Nu har jag fått lite ordning bland mina 107 tröjor/klänningar/skjortor. Är det inte lite felberäknat - jag har 107 klädesplagg för överdelen och 10 byxor? Nu har jag visserligen inte räknat med leggins och kjolar, men ändå. Det är rätt tydligt vad jag tycker om att köpa för något.


Kommentarer
Kommentera här!
Namn?

E-postadress: (Publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Komma ihåg dig?          

Till bloggens startsida