De dåliga dagarna

Jag kämpar och överlever. Det är väl så mycket jag kan säga om mitt tillstånd just nu. Hemmet är tyst och då det är tyst så blir jag helt apatisk och bara ligger i sängen och stirrar, eller ligger i sängen och gråter.
Mår jag dåligt så syns det på mig. Nu har det varit gode illa. Jag har hasat omkring i mina alibabas väldigt länge. Mitt hår har varit så flottigt att man skulle kunna vrida ur det och fritera saker. Jag har fått finnar. Jag har mått illa och inte kunnat äta. Jag har sovit, legat i sängen till efter två eftersom jag inte funnit någon anledning till att stiga upp. Jag har helt enkelt inte varit en vacker syn.

Som tur är har jag fina vänner. Sara och jag har sett filmer och serier och gråtit tillsammans. Idag tog hon med mig hem till henne och så fick jag rida igen för första gången på flera år. Det var väldigt trevligt.
Sedan har jag varit hos Mona och druckit kaffe, babblat om lägenheter och åkt ut med bilen för att spana efter björn.

Men det är ändå extremt jobbigt att veta att det bara gått 4 dagar. 4 dagar av 7 månader. Jag får svårt att andas bara jag tänker på det.

Men nu har jag i alla fall duschat.

-

Jag är ensam hemma. Hundarna är knäpp. Eller rättning, HUNDEN är knäpp. Celine är skendräktig igen och det blir bara värre och värre för varje år. Nu håller hon på och härjar med Bella på något konstigt, hormonaktigt sätt och Bella stackarn är fortfarande liten så hon tror bara att Celine vill busa...
Sedan gråter hon konstant, eller skäller, eller gapar... Fy fan, jag tror jag blir tokig.

Nu har jag helg och det är najs. Mitt liv just nu är uppdelat i ledighet och vid några tillfällen skola. Hm. Jag har inhandlat nya penslar på Tiimari för mina gamla är borta (i en hundmage??) och de tre kostade hela 99:-, pengar jag inte har men som jag inbillat mig att jag har för jag har väldigt länge haft en vision om att jag är rik i skallen, men den rikedomen försvann bla till mitt highschoolyear, till Egyptenresan och till Indien. Nu måste jag hålla ut tills jag får tillbaka skattepengarna och tills jag börjar sommarjobba. Puh. Inte såå länge kvar.

Nä nu ska jag måla och se på Gilmore girls.

hantverkarproblem

Ända sedan påsk har vi haft diverse snickare och elektriker omkringspringandes hemma hos oss. Vi har rustat
upp badrummet nere i källaren eftersom det förut varit gammalt, snett och vint och svårt att städa och dessutom har det sett förjävligt ut. Nu hoppas jag vi är inne på sluttappen med hantverkare i huset. Det är jobbigt för mig att de kommer tidigt på morgonen eftersom att: 1, jag vaknar då de knackar som psyk på dörren eller bankar med hammaren i väggen 2, mitt rum ligger mittemot ytterdörren och eftersom jag har två hundar i sängen måste dörren vara öppen (de brukar hoppa upp och ner och gå ut och in under natten så för att slippa vakna 500ggr varje natt så lämnar jag dörren öppen) och jag hatar att sova med många sovkläder, vilket resulterar i att jag ligger i trollorna med öppen rumsdörr. Inte så kul.

Idag ska jag ge mig själv en efterlängtad helkroppsrenovering. Jag har lyckats hitta mina ansiktsmasker (som försvann då vi tömde badrummet i källaren), så jag ska lägga ansiktsmask, bada fotbad (mina fötter är en smärre tragedi just nu), lägga hårinpackning m.m.
Sen ska jag förhoppningsvis sätta tänderna i den sista delen av mitt Buddhatavlaprojekt och måla klart den sista tavlan. Kanske ska jag försöka göra klart min svenskakrönika också, så har jag det ur världen.

previously on Helena's life

Jag har mina perioder då jag tycker det är kul att blogga, och jag har perioder då jag verkligen inte ids.
Nu har jag inte orkat. Varför vet jag inte. Det är ju inte precis som att jag haft fullt upp. Man kan summera
mina senaste veckor i:
- Sett klart Dexter säsong 3 och 4
- Hetssett America´s next top model (av någon anledning är jag besatt)
- Målat
- Gjort klart projektarbetet (!!!)
- Redovisat projektarbetet på Lillan
- Gjort klart alla andra läxor (dvs jag har varit alldeles för amibiös i skolan)
- Inhandlat nästan alla delar till examensoutfiten
- Jobbat
- Gosat med älsklingen
- Ätit sushi
- Sett alla andra serier som jag följer (vilket är HIMYM, Supernatural, OTH, Gossip girl, Vampire diaries)
- Tränat
- Kört bil

Jag har så lite skola nowadays att mina dagar blir en misär. Jag sover länge för att gå och sova tidigt så att
dagarna går. Jag lyckas inte leva särskilt bra. Jag vill bara att det ska bli december.

Nu har jag i alla fall införskaffat säsong 1-5 av Grey's anatomy, en serie jag inte följt men som jag nu ska ge en
chans. Snart är det examen men jag känner mig avtrubbad. Skippar nog festandet för allt går bara åt helvete när det kommer till sådana saker nu för tiden.
Valborg spenderade jag antingen skrålandes med Sara medan vi försökte översätta engelska sånger (slå mig bäbis en gång till!) och däckad i soffan i Jonathans gamla lägenhet. Åt helvete. Jag badade inte 1:a maj. Fegade ut. Vädret var faktiskt helt bisarrt.
Imorgon sticker päronen och då blir det FF i tre veckor framöver. Sen kommer älsklingen hem på torsdag och är hemma i hela 1 ½ vecka innan han far till öken och krigar.
Usch.

älsklingen


Till bloggens startsida