Let's follow the cops back home

Älskar ni inte den där stunden då ni sitter och tittar runt lite på musik, och så upptäcker ni att det finns en fantastisk låt med ditt favoritband som du inte ens hört? Det kanske bara är jag, men det är ett riktigt moment!
Jag förstår däremot inte hur det är möjligt. Här tror jag mig vara ett starkt hängivet Placebo-fan och så upptäcker jag Låten.
Den heter Follow the cops back home och är riktigt sådär deppbra som jag älskar ^^

Måndag igen

Låten är Babe, I'm gonna leave you från Led Zeppelin. Min nya storfavorit ^^



Ny vecka. Onödig skoldag. Två lektioner, varav en där vi slutade efter kanske 10min. Så det blev en shoppingdag istället med Mona! ^^ Bilder på köpen kommer nedan.

Jag hade tänkt dra på gymmet idag men pallade inte. Pollen gör mig lat. Jag kan ju skylla på det.
I alla fall så tog jag mig ett långbad istället. Det finns inget härligare än att tappa upp ett badkar med kokhett vatten och ligga där i timmar och halvsova/läsa. Mina tår och fingrar brukar alltid vara russin och vattnet har kallnat då jag stiger upp..

Tröja från Gina tricot, bh från Twilfit (de hade 25% på Twilfits kollektion, så jag köpte den här. Jag vet dock inte vad jag tycker om den.. Men enligt C får jag inte längre vara kräsen vad gäller mina bh:ar eftersom jag ändå aldrig kommer hitta sådana som passar...), bikini från Charlotte (okej den här varken köpte eller fick jag idag men jag kastar upp en bild på den för den är fin ^^)

Dagens skönhetstips

Idag vill jag tipsa om hårmärket Pantene. De har bra, billiga produkter för färgat hår. Jag vet inte om allt är inbillning, men det känns som att färgen håller sig fräschare om man använder produkter som är till för färgen; särskilt för rött hår eftersom det tvättas ur så förbannat fort.
Dessvärre finns inte märket i Sverige, vilket suger. Det finns ju tom. i Polen, ffs! Kom igen, Sverige!

Dagens skönhetstips

Jag är en riktig ögonskuggesucker! Jag har mängder, och trots att jag har låt säga fem lila ögonskuggor i nästan exakt samma nyans, så kan jag inte låta bli att exalteras över ytterligare lila skuggor.. Fråga bara Linn hur många gånger jag glodde på smink på alla affärer i USA...
Mitt absoluta favoritmärke vad gäller ögonskuggor är Viva la diva. De är billiga, finns i tusen olika nyanser och tvärtemot Isadora så sitter de som berget hela dagen + nyansen blir exakt som den ser ut att bli. Love them!


Helena aka Honeybunny

Jag och Annelie hängde på Hemmakväll för någon vecka sedan (vi är så coola så vi står där inne, checkar filmer och spänner muskler). Vi står och rotar i reafilmslådan då jag hör ett frenetiskt "Honeybunny! Honeybunny". Jag tror att det är någon som pratar till Annelie, just eftersom hon kallas Bunny (förkortat Bun) så jag ser upp. En tjej står på andra sidan filmerna och stirrar på mig, nästan lite sårad.
Tjejen: Känner du inte igen mig??
Jag: Eehh.. nej?
T: Men det är ju jag!
J: Öh.. okej?
T: Är det inte du som är honeybunny?
J: Neej, nu har du fel person.
T: oooj! Men gud, du är sjukt lik en som jag känner! Åh nej vad pinsamt.
J: Heheh, det händer alla.

Tjejen rent av flyr fältet medan hon viskar upprört med killen som går vid hennes sida.

Det roliga med detta är att jag för kanske ett år sedan träffade exakt samma tjej. Jag skulle hem med en sen buss så jag väntade i förrummet till busstationen i Luleå. Hon sitter därinne - rätt full - och spärrar upp ögonen då jag kommer in.
"Känner du igen mig, honeybunny?"

Antingen är jag extremt superlik Honeybunny, eller så har hon träffat honeybunny typ två gånger i sitt liv (jag tror på det senare, eftersom hon alltid inleder med frasen Känner du igen mig.


Honeybunny? Nej, det är bara jag som är osminkad.

vår, vår, vår

Våren är här. Jag älskar våren (mitt inlägg om pollen till trots). Snön smälter, det blir varmt, gräset blir grönt, träden knoppar.. Våren för med sig något nytt och jag är lika ivrig varje gång.
Ja, jag har vårkänslor. Det bara spritter i mig.

Just nu lyssnar jag på Jimmy eat world's Work. Den är glad, hoppfull och allt det som våren är.



Dans för hela slanten

Jag älskar att jag har dansföreställning till helgen. Det är alltid så kul den där sista veckan; alla rep, dansa i kostymen, spänningen, nervositeten... Här är schemat för dansen:

Sön: Helgrep på Dansmagasinet
Tis: Danslektion
Ons: Scenrep
Tors: Genrep
Fre: Genrep
Lör: Show
Sön: Show

Jag lär bo hos morfar hela veckan.

MEEEN jag tycker ni ska komma och kolla på föreställningen! Klockan 18.00 lör eller sön. Ni får ju inte missa då jag gestaltar en bäver.


För två år sen var vi Bond. Jag var självaste James. Sandra var min brud.

Dagens skönhetstips

Idag vill jag tipsa om Max Factors mascara False lash effect - en mascara som faktiskt håller vad den säger. Jag älskar den - fransarna blir jättelånga och fina. Det enda minuset är dock att de gärna kunde fått mer volym. Liite spindelbenvarning på den nu. Men jag kanske måste lära mig använda den bättre.




observera hur fint fransarna böjde sig - jag har inte böjt dem före utan allt är
mascarans förtjänst.

Jag är en misslyckad kvinna

Jag kan inte vaxa mig. Jag kan inte gå i högklackat. Jag ids aldrig måla naglarna. På vintern ids jag inte ens raka benen. Mitt hår är kortklippt. Jag svär hemskt mycket. Jag kan inte sitta avslappnat med benen knä-mot-knä. Min hållning är typ Quasimodo. Jag kör hellre skotern än åker i pulkan bakom. Då jag gymtränar så är jag i maskinerna och på de lösa vikterna. Halva min garderob är från killavdelningen. Mina skor är antingen converse eller vans-modell. Min favoritfilmgenre är action, thriller och science fiction.

Jag vet inte. Men jag tror det bor en man inom mig. Det är väl bara min passion för smink, min längd, min skostorlek och min bhstorlek som visar att jag ändå är kvinna.

Igår...

... var det riktigt trevligt ^^ Anlände efter vissa besvär till Sara klockan åtta, åkte hem med Emelie klockan två. Härliga människor.

såhär såg jag ut.


lösögonfransarna ville inte lyda mig.


Battle for the sun

Mitt favoritband sedan många år släpper nytt! Placebos nya platta Battle for the sun kommer till Europa på nationaldagen (likaså Charlottes födelsedag). Jag är så lycklig! Dock har jag problem. Med spotify kan jag inte få över musiken till mp3:n... Och jag vill ju så gärna ha skivan där. Hrm. Jag kanske exprimenterar och ser om jag kan göra det Charlotte style, eller hur det kommer gå.. Förbannade ipred.

Anyway. Hittade deras singel For what it's worth på youtube. Jag finner den inte lika klockren som andra av deras låtar, typ Drag, Post blue, Space monkey osv, men den är ändå bra^^ De låter fortfarande Placebo, så plattan blir säkert toppen.

Bloggdesign!

Äntligen har min bloggdesign kommit upp! Och nej, det är inte jag som är überskicklig på photoshop, det är TantKim som gjort om min blogg från lam till grym ^^

Vad tycks? :)

Dagens skönhetstips

Det kanske är lite dumt att tipsa om ett puder nu när sommaren är på g och man inte vill gå med något alls i ansiktet (helst inte, men är man beroende som jag så gör man det ändå...Oo).
Jag vill i alla fall tipsa om Maybellines Dream matte powder. Förr har jag alltid köpt Isadoras eftersom jag tycker den är så bra på att få bort glanset, men nu har jag provat denna och jag älskar den! Resultatet blir mattare, jämnare och fräschare. Dessutom så sitter pudret kvar längre än Isadoras. Underbart!



Då är frågan var detta inlägg ska hamna? Vilket kategori - tips eller skönhet?

One tree hill säsong 7..?

Jag är lite ledsen just nu. Såg säsongsfinalen av One tree hill igår. Den var jättebra. Jag hatar säsongsfinaler för de lyckas alltid få till dem så förbannat lysande. I alla fall. Det kommer en säsong sju men tydligen utan Chad och Hilarie. Jag är djupt förkrossad. Vad är One tree hill utan dem? Särskilt Peyton för mig har alltid varit den mest intressanta. inte bara för att hon är sjukt cool och jag älskade hennes highschoolrum och hennes musik, utan för att hon är.. den karaktären jag gillar mest.

Och var är One tree hill utan Den andra brodern, Lucas Scott liksom?

Nej, usch och fy och blä. Hur kan de göra såhär mot mig?

Klockan var halv nio och jag steg upp

Låten som spelas såhär på morgonkvisten är Audioslave's I am the highway




God morgon världen! Klockan är just nu tjugo över nio och jag är djupt imponerad av mig själv att jag överhuvudtaget lever denna tid på morgonen. Men tro det eller ej så vaknade jag halv nio pigg som en nötkärna detta till trots att jag inte kunde sova igår natt utan låg och vred på mig till klockan tre.
Nu är jag till och med piggare efter några koppar kaffe och mammas übergoda bröd Dansken med spiskummin och solrosfrön.

Denna dag ska jag jobba. Yesyes, det var längesen sist men nu rycker jag in på en fyra timmars-passning av butiken på mitt kära Rånebagaren - vad gör man inte för att hjälpa modern? ^^
Sedan ska jag in till stan och på inflyttningsfest hos Sara som har uppdaterat sin gamla etta mot en tvåa. Trevligt ^^

Återigen, god morgon.

Röd dag idag

den här dagen kan läggas till i listan på onödiga, omotiverade dagar då man bara driver omkring. Jag har tagit ett långbad. Jag har skrubbat fötterna. Jag har lagt ansiktsmask. Jag har målat naglarna. Jag har läst 2 kapitel ur Q&A. Jag har sovit på solsängen. Jag har uppdaterat alla bloggar jag läser minst 20 ggr (om du undrar varför du har så många sidvisningar idag). Jag har sett på OTH och bölat för att det var sista avsnittet på säsongen. Jag har sett Gossip girl (inte bölat, jag gillar inte det lika mycket som OTH). Jag har sett Dexter. Jag har spelat Spindelharpan 15ggr.
Allt för att jag så förtvivlat inte ville plugga.

Sen tyckte jag att jag var lite för sorglig så jag drog ut på prommis med mina päron och mina bäbisar. Det var faktiskt väldigt skönt att komma ut i den ljusa vårkvällen och titta på renbajs, på gräsänder, dricka kaffe och känna den delade lyckan då Celine studsade fram och tillbaka. den enda som inte var lycklig var Bella - hon fick gå i koppel. Hon har verkligen skitit i det blå skåpet; så fort man släpper lös henne kutar hon iväg och driver renar.


Hej mitt namn är Helena. Jag är 18 år och bor i Norrlands skogar. Jag är naturmänniska
och älskar att ta långa kvällspromenader i skogen och njuta av landskapet.
Vill du ha mig? Maila [email protected]

Vuxenpoäng



Jag bor fortfarande hemma hos mina föräldrar. Jag har inte körkort - än mindre egen bil. Jag prenumererar inte på en dagstidning (det gör mina föräldrar, men jag läser den varje dag!), jag är singel och har aldrig varit gift, förlovad, sambo och jag har inte ett bra. Jag storhandlar inte.

MEN nu har jag skaffat mig ett ICAkort!

Hårigt 2

Jag älskar att ha kort hår. det är enkelt att styla, det är enkelt att färga och det spelar ingen roll om det blir lite fel eftersom det växer ut igen så fort. Nackdelarna är dock att det är dyyrt - att färga då ditt nackhår är 5mm långt innebär att du efter en månad har mer utväxt än färgat hår, plus att du tappar frisyren så fort just eftersom det växer. Jag vill tipsa om två favoriter. Den ena är Dust it - puder för håret som jag älskar; perfekt för mitt korta hår att bara pudra i och rufsa om. Den andra är Wellas hårfärgsserie Viva. De har underbara röda nyanser ^^

                  

Hårigt

Ni vet på Top model, då de har dessa tjejer med hår ner till rumpan och de bestämmer sig för att klippa det superkort? Ni vet hur de här tjejerna gråter. Hur de gapar om att de är fula. Hell, en tjej lämnade till och med programmet för att hon inte pallade.

Jag förstår inte. Eller.. jag förstår. Men jag förstår inte hur de inte kan lita på dem. Hur kan hår vara så viktigt för dem? Detta är ju för fasen superproffsfrisörer - inte kommer de klippa dem så att det blir fult? De är välbetalda av en anledning, liksom.

I alla fall. Jag tycker hår är jätteroligt. Jag kommer ihåg februari förra året. Jag såg ut som någon konstig Cleopatra med lite för mycket hockeyfrilla då jag stegade in på Blond. Satte mig i stolen hos min favoritfrisör Amanda och sa helt enkelt "Gör vad du vill". Jag gick ut därifrån med lång lugg och kort nacke och jag älskade det. Så mycket att jag fortfarande har samma grej. Och jag är den som brukade byta frisyr som jag byter trosor..





Det här med mammalögner

- Man ska inte bada direkt efter maten för då får man kramp.
- Du får svart tunga om du svär.

Jag hade tänkt komma med en massa bra exempel, men jag kommer inte på fler såhär på rak arm och min mor är inte här så jag har ingen möjlighet att få veta hela gömman med mammalögner. Dessa lögner som mammor säger då de tillexempel inte ids övervaka ungarna i vattnet direkt efter maten (de vill smutta på vin och ta det lugnt) och som hänger med barnen en lång tid.

Den ultimata mammalögnen (för mig) är Du får mer och svartare hår om du rakar benen. Jag vet att måånga anser att detta stämmer, men för mig är det rent bullshit och en lögn som föräldrar använder för att de inte finner det lämpligt att deras barn rakar sig då de går i fyran.

Varför skulle hårsäckarna påverkas för att man tar bort håren? Det är ju inte så att man får mer hår bara för att man klipper sig. Jag tror knappast en kille som under en tid rakat skallen upptäcker att håret som kommer ut är lika tjocka som hans könshår.
Jag tror snarare att det är ovanan; man rakar bort allt hår och det som växer upp igen är dels i samma längd alla hårstrån (hår nöts av med tiden), dels osolblekt och sen är det bara ovanan att se hår där igen som gör att det ser mer ut. Se på en gräsmatta; en nyklippt gräsmatta ser mycket mer "kompakt" ut än om den fått växa till sig i några veckor.

Och argumentet att då män börjar raka skägg så är det från början fjunigt för att sedan bli hårt och vasst? det är ju kroppens utveckling. Då man är liten har man ju för fasen inga hår alls! Då man är tio har man lite mer och då man är 20 ännu mer. Det är inte pga. att du rakar dig, det är pga. att kroppen utvecklar sig! Jag har RAKAT (ja med rakhyvel) mina ben sen typ fyran och jag upplever inte att min behåring varken blivit tjocka och svarta. Jag har mer hår än då jag började raka mig, men det har jag även på armarna och de rakar jag aldrig.

Och att håren blir svartare?
En gammal kompis till mig är den blondaste person (inte blond=dum utan blond=hårfärg) jag någonsin känt som är naturligt blond. Hennes mor som idag är mörkt brunhårig var tydligen exakt lika blond som hon då hon var liten. själv var jag superblond ett tag i mina unga dagar, men idag är det mest gråblondbrunt. Vad händer? Håren ändrar färg med åldern. Det är klart att de gör.

Så nej, jag tror inte på detta. Enligt mig är det en ursprunglig mammalögn som spridit sig och som inte längre tros vara lögn, utan som är fakta för många.

Helena och mode

Jag är en sån där person som det tar tid för innan jag tycker om ett mode. Oftast. Från början tycker jag allt är fult och för extremt och jag dissar det totalt. Ett år senare kanske jag har hakat på det. Så var det i alla fall med leggins. Och med gladiatiorskor. Och med allt som är kvinnlit och blommigt (här kanske jag inte kan skylla på mig själv utan på mina vänner som fick mig att inse att jag faktiskt har en kvinnlig sida. Det kanske var där legginsen också kom in? Och mina pumps..?).
Sen är jag dock i många fall för envis för att medge att jag gillar modet. Jag skulle nog inte kunna  köpa ett par riktiga gladiatorsandaler, men mest bara för att alla andra har sådana. Jag nöjde mig med ett par i lightversion från Dr Martens i Polen. Äkta skinn, 300 spänn.


Nu hamnar jag på sidovägar. Jag tänkte nämligen kommentera modet som är idag. Eller snarare skomodet. Jag tror inte vi svenskar (eller snarare norrbottningar) har fattat det här med träskor ännu. Och ändock svämmar tex. sko söder över av dem. Jag hoppas för allt jag kan att jag inte kommer gilla träskor nästa år. För just nu gör jag det inte, det enda jag tänker på är mitt liv på Råneskolan. Från och med femman fram till nian så var det en mängd killar som gick omkring i just träskor. Då jag nämnde detta för I, C och T så började de asgarva. jag tror jag spädde på deras fördomar om Råneå ytterligare. Vilka går omkring i träskor, liksom? Jo, rånebönderna.

Barndomsmusik

Linkin Park har släppt en ny låt! Återigen är den signaturmelodin för Transformers (sist var det ju underbara What I've done). Jag har alltid haft en grej för Linkin Park. Jag växte ifrån Spice girls, Aqua, Simple Plan och alla annan pinsam skit jag lyssnat på, men Linkin Park har på något vis följt med mig genom åren. Ända sedan In the end släpptes och jag köpte deras skiva. Inser ni hur längesen det är sen jag köpte en skiva?

Låten heter i alla fall New divide och jag gillar den! jag lägger upp en youtubevideo på den. Är inte youtube bland det bästa som finns? ^^

du sköna nya vår

Våren är här. Det är också regnet, pollen och förkylningen. Det är aldrig kul att mixa förkylning med pollen, men jag tror det är vad jag är drabbad av just nu. Näsan rinner, ögonen svider, huvudet sprängs, jag nyser, har halsont och hostar. Oh yes. Och tack mamma för att du smittat mig.
Jag har någon slags ihållande frossa också. Såklart att jag kommer bli supersjuk nu när vi har långhelg. Det är så typiskt mig. Jag vill inte bli sjuk. På måndag, okej, men inteinteinte nu.

Ett annat tecken på att våren är här är att myrorna är här. det var lite lustigt - idag då vi satt och väntade på våran kära lärare Maria (vi skulle kratta med klassen för att få ihop 2000:- till våran Indienresa. Hrm) så kommenterade någon att det var myror i gräset. Många personer flyger upp och börjar frenetiskt borsta på sina kläder.

Myror i gräset. Hemma i huset på landet (förkortat hihpl) har vi haft myror sedan februari. Då det blir varmare smyger de sig fram som en varning att våren är på g, på samma sätt som psm:et kommer veckan före lingonveckan och man vet vad som komma skall.
Myror bryr jag mig inte om. Du kan inte längre ha någon anledning att skrika åt myror i gräset då det bor myror i din kompost, i den löst knytna bullpåsen och i diskmaskinen.

Schlager var?

Någon mer än jag som stör sig på ordet eurovisions schlager festivalen??? Jag blir så arg. Om jag skriver Melodifestivalen eller Eurovision song contest.. Var i helvete kan man läsa schlager? schlagerfestivalen.. Ingenstans står det att schlager ska vara med. det är för fan bara Sverige som håller fast vid den usla genren - vi ruttnar med våra svängiga melodier, lama sångtexter och tonartshöjningar. Varför har svenska folket så hårt hållit fast vid att det ska vara schlager i Melodifestivalen? Är det liksom förutbestämt att det ska vara den genren? Är ordet Melodifestivalen ett festivalord för schlagermusik, på samma sätt som Sweden rock festival är ett slags annat ord för ett ställe där man spelar rock under några dagar? Nej, jag tycker inte det. sweden rock festival. Melodifestivalen.
Nej, schlagern är neråt för mig. Ge oss lite mer låtsasrock a lá Lordi åtminstone, då hände det i alla fall något.

Låten är Sandra Nurmsalu & Urban Symphony - Rändajad. Någon som vet vad det är? Nej, trodde inte det. Det är Estlands låt från årets ESC. Jag tyckte i alla fall om den ^^

Hästdrömmar

Jag sitter hemma, tuggar på mina favoritgodisar Zoo och Fruxo. Jag har kommit på att min godissmak verkligen är förskola. Jag vet inte, jag gillar dels smaken på dem men sen är de så små och lätta att du kan ta jättemånga och priset stannar lågt. Skitbra, eller hur?

Denna blogg kommer snart rulla igång. Så fort designen är klar så ska jag börja lägga lite mer tid här.

Jag längtar som ett as till sommaren. Då kan jag börja måla igen utan att ha ångest. Fast det lär jag ju ändå ha, eftersom jag kommer känna att all den tid jag bara lever borde ägnas åt nogrann studering av körkortsteorin.

Jag är sugen på att måla en häst. Jag har en grej för dem. Jag älskar att de är så smäckra; hur deras muskler formas då de springer, alla deras linjer och deras glans, och hur man kan göra bilden "vild" för att poängtera deras fladdrande man och deras hastighet.





Hej igen

Okej. Jag tänkte återupprätta denna blogg. Som tur var fanns den redan kvar. Inte för att det skulle vara jättejobbigt att göra en ny, men ändå.

Jag har raderat alla gamla inlägg. Ny start, liksom. Jag är hemma från USA, då kan jag gå tillbaka till blogg.se. Nu ska jag bara se till att få en grymt snygg design, så blir allt bra. Då kan jag börja sprida min adress ;P

Faktum är att jag gillar bloggspace i många kategorier, men faktum är att blogg.se kan göras så sjukt mycket personligare än vad bloggspace kan. Så jag går emot mig själv med att återupprätta denna. Jag gillar ju inte att ha vad alla andra har (och det är ju en blogg.se) men möjligheterna med denna sida får gå före mina barnsliga värderingar.

Som de flesta av er som kommer läsa denna blogg redan vet (eftersom ni ingår i min sällskapskrets) heter jag Helena, är 18 år och bor i världens håla Råneå. Jag går för tillfället (i typ tre veckor till) 2:an på Hackspettens gymnasium där jag läser på samhällslinjen med internationell inriktning. Jag är en pluggis som på senare dar har tappat all sorts disciplin vad gäller närvaro på lektioner och pluggande. Jag har insett att på gymnasiet så bryr de sig ändå inte så hårt vad gäller närvaro. Jag har dansat jazzdans i 10 år, men detta är påväg att ta slut... Annars gillar jag att måla/teckna, musik (läs lyssna på musik; jag kan inte spela något instrument förutom trummor, och där tackar jag nog snarare min koordinationsförmåga/taktkänsla från 10 års dansande snarare än min musikaliska fallenhet), skriva, läsa, shoppa, resa och såklart umgås med vänner.

hej här är jag.

Till bloggens startsida