...

light up
as if you have a choice
even if you cannot hear my voice
i'll be right beside you





























orkar inte.

Messob

Hemma i familjen i Råneå äter vi inte ute så ofta. Varför? Inte bara av anledningen att vi bor i Råneå och att det är långt till någon bra restaurang, utan också för att vi redan är så bortskämda med maten. Att äta kött ute och betala 200spänn/rätt är totalt onödigt då vi har lika bra kött (eller bättre eftersom det oftast är vilt) hemma.

Så när jag väl äter ute så gör jag det på restauranger där det serveras mat som jag inte kan göra hemma. Det blir inte italienskt eller a la carte utan snarare indiskt, kinesiskt, thailändskt osv.

Nu i Uppsala så upptäckte jag en afrikansk restaurang som ligger nära min systers ställe. Blev väldigt intresserad - hur ser ett afrikanskt kök ut liksom? Så idag begav vi (jag, Anne och Daniel) oss dit för att prova...
... och wow! Rekommenderas starkt. Jag beställde in kycklinglår i någon sås (där basen var en afrikansk krydda typ) och det var underbart. Lite roligt dock för man fick in kycklingen, såsen, ett hårdkokt ägg, creme fraiche och en kålsallad, men inga kolhydrater som ris eller potatis till. Istället serverades det på ett slags bröd vars konstistens påminner om en kall, blöt våffla. Inga bestick hade vi heller utan maten åt man med händerna.
Riktigt udda, men riktigt gott. Så om du åker till Uppsala så besök Messob, det tycker jag verkligen ^^

För övrigt har jag inhandlat ett par skor, koppar, en klänning, en mössa och en Jag har aldrig-kortlek. Imorgon ska vi bara chilla och på måndag ska jag in till stockholm för ytterligare lite shopping ^^

Historien bakom klänningen

Som några av er kanske vet så håller jag på att sy upp en aftonklänning/balklänning till mig. Nej, jag syr den inte i god tid för balen nästa år - jag hade inte alls tänkt gå på balen och har varit av den åsikten ända sedan ettan.
Anledningen till klänningen är att jag ska gå på en såkallad gåsmiddag på F21. Jag förstod faktiskt inte udden av det hela först, tills jag fick veta att man ska ha aftonklänning på sig.
Såå... jag fick börja leta efter något. Anders (i klassen) moster ska sy upp den åt mig. Middagen är den 14nov, så det börjar närma sig nu... Har just valt ut ett tyg, och nästa torsdag ska jag åka till Vitå för en första provning.
Här är modellen som jag kommer ha.
Kommer dock ta bort öppningen fram och så kommer inte kjolen vara lika rynkig. Vad tror ni? ^^

9 to 5 är inte min melodi

Går man till fem i skolan är man per automatik helt slutkörd då man kommer hem. Det spelar ingen roll om det är som tisdagarna då man går 8.15-17.00 eller om det är måndagar då jag går 12.25-17.00 - att lämna skolan klockan fem är psykiskt jobbigt.
Anyway, idag har jag gått till fem. Dagen har dock varit chill med först några personer från en organisation (vars namn jag inte minns) som pratade om utlandsstudiet, jobb utomlands och volontärarbete, sedan sökte vi visum och sen hade vi en rätt simpel redovisning om svensk språkhistoria. Det var tämligen kaos när vi skulle fylla i visumansökningarna. Tänk er en klass med 20pers som sitter och skriker "Vad gör jag här! EVA! Hallå? Vadå occupasion?!" Insåg då jag skrivit ut min ansökan att jag inte skrivit landsnummer på mina svenska telefonnummer - blir jag nekad pga det så lär jag ju strypa någon.
just nu sitter jag hos Jonathan (trot eller ej). Han är och repar med sitt band, så jag tog mig friheten att göra mat. Får jag inte mat på en gång då jag slutat klockan fem så slår jag av helt och hållet, så är det bara.
Ikväll far jag till Uppsala för att hälsa på Anne, systeryster. Stannar där till tisdag. Blir trevligt. Ska åka in till Stockholm någon dag och shoppa lite.

Helena goes strawberry?

Jag har börjat fundera på hårfärgsbyte igen. Jag älskar visserligen att vara rödhårig, men det känns som att jag varit det rätt länge nu och att det är dags för något nytt...
..vilket har fått mig att fundera på rödbrunblond (även kallad jordgubbsblond, kanske kopparblond passar rätt bra också). Jag är lite inne på hur Haley ser ut i OTH säsong 7, fast lite ljusare och rödare än vad hon har.
Jag vet inte, tror ni jag skulle passa i det?

PO tar kål på mig

Jag känner ett konstigt behov av bloggen. Nu när jag inte har skrivit på några veckor så känner jag mig faktiskt dragen hit igen. Jag kan komma på mig själv med att "skriva" blogginlägg i huvudet - särskilt på bussen - då jag kommer på något kul att ta upp.
Typiskt nog kommer jag inte ihåg några av de där roliga sakerna, nu när jag faktiskt skriver igen. Men av någon anledning känns det ändå skönt att skriva; tryggt, på något skumt sätt.
Hade ytterligare en körlektion idag. Jag har tappat räkningen på hur många jag har tagit. Och jag vet inte varför jag envisas. Jag har inte lyssnat på Petters råd att själv känna efter då jag är bra. Jag har helt lämnat över mig till körskolelärarna.
Sanningen är den att det är jobbigt med körlektionerna. Särskilt då jag börjat köra med Maria, deras nya vikarie. Jag blir så himla osäker med henne och gör så simpla fel och surrar supernervöst i 190km/h så jag glömmer bort var jag ska och vad jag ska göra. Sen blir jag så less på mig själv för att jag ändå kör med henne. Jag betalar ju för guds skull, varför ska jag då behöva plåga mig? Men nu har det gått så långt så jag inte riktigt orkar byta körskola, och att få en tid med Daniel är ju bara att drömma om (han är på tok för populär). Nej usch, jag måste ta tag i mig själv och göra bort den här förbannade körkortsgrejen nu.
På torsdag far jag till systeryster i Uppsala. Ska bli trevligt. Stannar till tisdag. Då är det lov. Också rätt trevligt.

Till bloggens startsida