Alldeles för tidigt egentligen

det är jobbigt att bli väckt när man inte ens ska stiga upp. Pappa stormar in i mitt rum och säger att mamma vill prata med mig, varpå han gormar och LÄGGER PÅ telefonen så jag måste ringa upp. Helt förvirrat. Mamma blir ställd eftersom det hon ville inte var särskilt viktigt alls och att jag just vaknat.
Resultatet är att jag inte kan somna om. Så nu sitter jag här, klockan är halv nio och jag vet inte vad jag ska göra. Se Dexter? Måla ytterligare en Buddhatavla? Jag vet inte. Jag målade en igår och det gick på under 3h. Jag förvånar mig själv. Blev nöjd med resultatet. Kom in i måla-feelingen.

För övrigt har jag varit mycket effektiv på mina skolfria dagar. Jag har börjat träna och jag har skrivit ett kapitel varje dag jag inte har skola. Nu är jag klar med 8 kapitel. It's getting there...

Den där jävla ångesten

Det är som att jag alltid måste ha något som ger mig ångest. De senaste 3 åren har det varit körkortet. Sedan tog jag det och det var som att ett stort ok lyftes från mina axlar, men istället för att ha ångest över körkortet har jag nu ångest över projektarbetet. Vem har kommit på en sån idiotisk idé?! Typ "ja vi ger eleverna magsår genom att ge dem en kurs som de ska göra hemma helt och hållet och som de ska lämna in klart i april". snacka om ångestframkallande.

Jag har skrivit klart 6 kapitel, har påbörjat 5 och har 7 som måste göras helt från scratch. 18 kapitel ska det bli. Varför, å varför, var jag så idiotisk att tro att jag har nog disciplin och motivation att skriva en förbannades bok?! Jag vet inte.
Kanske för att jag brukade ha motivation, disciplin och inspiration. Men det sista året har jag inte orkat. jag har haft annat för mig. Och jag har verkligen inte orkat med skolan. Allt har fallit. Och nu faller hela jag. Jag behöver sommarlov, jag behöver få slutbetyg, NU NU NU känner jag för att jag ska slippa denna ångest. Men samtidigt vill jag verkligen inte ha det för jag vill inte att sommaren ska komma. Jag vill inte att han ska åka.

Sen lär jag ändå inte slippa ångesten efter sommaren. har kommit på vad jag ska söka nu - grattis till mig - och känner mig ändå rätt taggad. Kommer förmodligen stanna i Luleå i 3 år. Så det blir boende och plugg här hemma. Har inga problem med det alls, på något vis har det känts som att man borde flytta bort från den här stan för att alla andra vill bort. Det känns faktiskt skönt att veta att jag inte kommer behöva häva mig ut i ingenstans, till en stad där jag inte kommer känna någon. Jag behöver inte göra det än, vilket på sitt sätt har tagit bort den ångesten.

Jag behöver vakna nu.

Sjalkvinnan nr 2

Tänkte bara lägga upp denna något absurda bild på alla mina sjalar jag äger. Titeln menar att jag är sjalkvinnan nr 2, Isabella såtr fortfarande ohotad på plats 1.

Jag har inte vågat räkna dem, men jag vet ju att det blev 30 sjalar i Indien, så det plus alla jag ägde före också... Oo

Shoppingnarkoman?

På den senaste tiden har jag handlat (och fått iofs) oförskämt, pinsamt mycket. Var ner till Stockholm i helgen (egentligen för att se Grease, men det blev såklart lite shopping också) och fyndade, och var på IKEA i onsdags... Utökade min lampkollektion till 11 lampor (i ett rum som är typ... litet, i alla fall). Har hittat en examensklänning (som är vit och skittrist) och fyndade även några andra klänningar + DR MARTENS! Är nu en lycklig ägare av ett par sådana skor. Underbart ^^
Idag köpte jag även två kaffekoppar från Mique, de var så fina och ville att jag skulle äga dem... o_o

Blommig klänning från Carlings, svartvit klänning och "bohem"klänning från Vero Moda, randigt linne från HM,
vit klänning från Zara, strumpbyxor från Twilfit och kängor från Dr Martens.


blockljusstakar + blockljus från IKEA


lampa från IKEA


Koppar från Mique

Första dagen av resten av mitt liv

Sitter på dödswebdesignen och har tråkigt, som vanligt. Min lärare är inte här, jag är klar med min uppgift och vill fara hem. Fy fan att jag går den här kursen. Den enda anledningen till att jag inte bytt bort den är för att jag får ett sånt underbart schema pga. den...

...med start nu! Gjorde klart filosofin idag, avslutade med en redovisning om Feminism vilken tydligen var "lysande, det syns att jag gått in i ämnet, blablabla...". hm. Jag vet inte riktigt om det där? :O :P Känns i alla fall otroligt skönt att den är över och att jag fick det betyg jag satsade på. Är faktiskt extremt filosofisporrad just nu och tycker att det är det roligaste ämnet någonsin och funderar på allvar (nästan allvar i alla fall) på att läsa filosofi till hösten..
Snacka om att bli lycklig över ett betyg.

Nu börjar mitt schema med skola tisdag och torsdag och ledighet mån, ons och fre. Vilket innebär att jag måste 1, skriva på projektarbetet som fan nu när jag har tid, 2, träna och 3, börja måla. Jag har abstinens, behöver vara kreativ. Jag behöver också läsa böcker, men det orkar jag inte. Men jag behöver, främst för att mina författarskills sinar eftersom det var så längesen jag blev inspirerad av någon bok. Nu är det dags att ta tag i mitt liv igen! Ingen mer spanska och ingen mer filosofi. Underbart!

Vi fann varandra till sist

Snart ger jag upp. Jag är så fruktansvärt trött. Klockan är åtta och snart går jag och sover. Hur töntigt det än må vara. Har skrivit en halv sida på projektarbetet. Har pluggat lite spanska. Snart ger jag upp. Om några minuter.

Imorse hittade jag btw det första vårtecknet. En myra i köket! Jo, på våren brukar minimyrorna invadera vårat kök (ja vi bor på landet). Och imorse såg jag en vilket betyder att våren är på inmarsch. Det gillas.

Sen har det hänt något fenomenalt! Först ska jag ge er lite bakgrundsinfo:
Jag har länge varit besatt av doften coconut (nej jag ska inte skriva det på svenska, för kokosnöt låter fult och kokos är inte riktigt samma sak). Faktum är att jag varit besatt av doften ända sedan jag var i USA och luktade på en bodybutter som Linn hade med sig från Sverige. Problemet var dock att när jag själv skulle börja leta efter lotions med doft av coconut så hittade jag ingen som var så autentisk som jag ville ha den. Jag hade helt enkelt fått för höga krav sen jag luktat på Linns lotion.
Så i mitt sökande har jag funnit halvhjärtade varianter som från Body Shop, en från Rusta, en från SpaResource (hittade i Finland) och det bästa av de halvbra - från märkes Ziaja. Dock är det ett polskt märke som inte går att få tag i i Sverige, så det var en kortvarig stund jag kunde dofta kokosowa av Ziaja.
However, jag och Jonathan var på ICA Maxi i söndags, och gissa vad jag hittar i hyllan med body butter?!?! SAMMA JÄKLA BODY BUTTER SOM LINN HADE!!! Fantastiskt! Otroligt! 95:- kostade det, och det var det helt klart värt. YES!


finns på ICA MAXI!!!

Istället för att plugga



Vilken svordom använder du mest?
Fuck, helvete, fan, röv, jävlar... Jag svär hemskt mycket.
Äger du en iPod? Nä jag är anti allt som alla andra vill ha, så jag har en SanDisk Sansa Fuze. YÄH!
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Beror på vilken dag det är. Allt från 06.00 till senare
Hur många resväskor äger du? Delar alla resväskor med familjen
Använder du flip-flops? Jo
Var köper du dina matvaror ifrån? ICA, för där får jag bonus -_-
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden
Vilken var den senaste filmen du såg? Van the Man för den gick på teve
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Vän, gillar inte barn
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Kläder förmodligen. Jag köper på tok för mycket kläder.
Har någon någonsin kallat dig lat? Alltid.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Caminando - skivan som tillhör spanskaboken.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? PLACEBO, typ nu och alltid
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Hm har nån det..?
När var senast någon stötte på dig? Dunno?
Vad åt du till middag senast? Viltskav med potatismos
Använder du huvtröjor? Sällan
Kan du vissla? Javisst kan jag det
Vem var den senaste som ringde dig? Jonathan igår kväll
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Typ den läskigaste.. berg och dal-banan?
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Skulle bli förvånad om de inte gjorde det
Vilket riktnummer befinner du dig i? 0924
Tittade du på tecknat när du var liten? Tittar fortfarande på teknat...
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Medel
Hur många syskon har du? En syster
Är du blyg inför det motsatta könet?
Vilken film kan du alla replikerna till? Pinsamt nog... Twilight
Äger du några band t-shirts? Några stycken..
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 5
Läser du för skojs skull? Jo
Pratar du några andra språk? Engelska, pyttelite tyska och pyttepyttelite spanska
Diskar du din egen disk? Om det inte finns någon diskmaskin i närheten
Har du gråtit offentligt? Ohja
Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop
Beskriv drömkillen? Jonathan? O___O Inte alltför lång, tatuerad, musikalisk, ha bra humor, gilla djur, gilla dans... Allt stämmer! -_-
Försöker du alltid lära dig nya saker? Då jag har motivationen
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Jao, tatuering
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Visst får han det, men han behöver inte
Kan du kasta macka? Allt hänger på turen
Har du någonsin varit på Jamaica?
Vad har du med dig in på bion? Ingen bio utan BIOPOPCORN!
Vem var din favoritlärare och varför? Typ Mats för han är så cool :P
Har du dejtat någon av en annan religion? jag dejtar någon utan religion?:P
Vad har du för väder? Kallt och solnedgång
Har du en blogg? Nej, detta är inte en blogg
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Litterär gestaltning, SOMS och samhälls
Gillar du att flyga? Inget emot det men det är väl inte hejdundrande roande heller
Vilka personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humor, tillit
När sov du senast på golvet? Öh?
Vilken är din favoritdrink? Kaffe och te slåss om första platsen :P Öl är också gott
Gillar du din boende-situation? Jag behöver mer yta så jag får inreda!!
Vilken är din mammas hemstad? Bjurå
Din pappas hemstad? Råneå
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Åtta timmar och uppåt
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Inte så värst
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nja ingen i SPIN hamnar typ i trubbel för att prata?
Vilken är din favoritfrukt? Ananas
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 20 år
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Rätt så. Särskrivningar är jobbiga.
Tror du på liv på andra planeter? Ja om man tänker på hur stort universum är
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? Minns inte. Säkert nån stackars indisk kock som tog för lång tid på sig att göra maten.
Tror du att Gud är man eller kvinna? Jag tror inte Gud existerar
Vad var det senaste du åt? Middag
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Samma kanske
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Oj jag minns inte
Gillar du senap? Bara i ärtsoppa
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Livet suger
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Nej är på tok för höjdrädd
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Hm... Peyton från OTH? :P
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Tycker du om att krama folk? Kramar är mysiga
Skulle du säga att du är trendig? Nä men jag är brydd i kläder
Äger du en digitalkamera? Jo
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? haha, cameron diaz :P
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Gråter i slutet på Harry Potter 4, 5, 6, 7 :P
Tycker du att du är attraktiv? Vissa dagar ser jag inte lika förjävlig ut som jag brukar
Vad är du allergisk mot? Laktosintollerant och reagerar lite på pollen
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Vet inte
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Öh den som vill

...

Sitter och dricker limete ur min oförskämt stora tekopp och skriver lite på projektarbetet. Jag har nu ett tag funderat varför i helvete jag valde att skriva en jävla bok som projektarbete. Jag har problem. Jag har skrivit 17 sidor och jag hatar det jag har skrivit. Jag tvingar mig att skriva och då brukar jag i regel hata det. Och detta ska bli en bok. Och jag har 1½ månad på mig. Punkt.

Skolan har börjat om igen och jag kunde inte känna mig mindre motiverad. Är trött konstant och less på allt. Som tur är slutar både spanskan och filosofin snart vilket ger mig ett ytterst tunt schema. Mina lediga dagar lär ju dock spenderas till att skriva på den där jävla boken (som inte har ett namn än).

Jonathan åkte idag igen och det känns inte som att det är en slags "avvänjning" jag har utan det är bara ett helvete. Ibland önskar jag nästan att han åkte imorgon, bara så att tiden ska gå och att jag får göra bort den där tiden så jag kan börja leva sen. För just nu är det jävligt jobbigt varje söndagkväll och varje måndag, tisdag, onsdag och torsdag.

I helgen har jag levt i min tvåsamhet, förutom i fredags då vi var och såg Alice i underlandet i Piteå. Filmen var en besvikelse. Den hade så mycket potential att bli lysande men istället kändes det som att Burton fått uppmaningen "Gör Alice i Underlandet, filmen får inte vara längre än 2 timmar. Sätt igång!". Mycket kändes rushat.

Förhoppningsvis är hans andra film 9 bättre. Jonathan sa att den var väldigt bra, så jag har höga förväntningar. Men den handlar ju om trasdockor, då kan den väl la inte vara dålig? :O


...

Jag kommer på mig själv med att stirra upp i taket i timmar i sträck. Eller att jag sett på tok för många avsnitt av Top model. Eller att jag går och sover tidigt. Allt bara för att få tiden att gå.
Såhär ska det inte vara. Jag vet det, men samtidigt gör jag det. Jag lever inte, de enda gånger jag känner att jag verkligen lever och vill vara social, vill vara vacker och vill göra saker, det är på helgerna då han är hemma och jag får vara med honom.
Jag är kanske en hemsk människa. En sån som skiter i sina vänner på grund av en pojkvän. Jag hoppas jag inte är en sån, men samtidigt så måste jag ju vara det eftersom jag har så mycket tid då jag bara ligger och stirrar upp i taket.
Jag kan inte hjälpa att känna mig konstant trött. Jag borde träna, jag borde plugga, jag borde måla, men jag kan verkligen inte finna motivation nog att ta tag i saker och ting. Ingen motivation till att ta tag i mitt liv.


Idag har jag bläddrat i LTUkatalogen, för jag borde verkligen börja sätta mig in i vad jag vill göra då jag tar studenten. Kan man inte frysa ner mig i 6 månader istället? Vill inte vänta, men inte av anledningen att det är själva väntan som är jobbig utan anledningen till varför jag måste vänta.
Vad ska jag göra? Vad är skillnaden på argumentationsanalys, kritisk textanalys och verktyg för kritiskt tänkande? Skapar två kurser i 50% kurstakt ett 100% studerande? Ska jag läsa svenska på distans och jobba? Eller vill jag läsa filosofi eller religion som något slags sjukt infall från Helenas sida?

Motivationen tryter redan. Nu borde jag verkligen skriva min bok men jag orkar inte. Har aldrig känt mig så dålig på att skriva skönlitterärt och jag har aldrig känt mig så omotiverad till att skriva det heller.
Kanske går jag och målar. Sen går jag och sover tidigt för imorgon, det är en annan dag och det är dagen du kommer hem igen.

Till bloggens startsida